Bemutatkozás

Ismerje meg cégünket

30 éves szakmai tapasztalat

Néhány mondat cégünkről

 

 

Történelmünk:

Cégünk, a KONTASET Kft. 1990-ben történő alapítása ellenére is egy több, mint 100 éves múlt egyik letéteményesének tekinti magát. A Szalay István által 1919. október 18-án jegyzett egyéni cégétől kezdve, az abból 1937-ben létrejött Szalay István Rt. Villamos Szerelési Anyagok és Készülékek Gyárán át, illetve a KONTAKTA Villamos Szerelési Cikkek Gyárán, majd az annak utódjaként létrejött KONTAKTA Alkatrészgyáron – aminek önálló gyáregységeként jelent meg először a KONTASET név – keresztül több mint egy évszázados múltra vezethető vissza történelmünk.
Emiatt szerepeltetjük cégünk logójában az ANNO 1919 feliratot:

Felépítés:

Cégünk 1990-es alapítása óta teljes mértékben magyar magántulajdonú társaságként működik. Jelenleg 92 munkatársunk dolgozik a szentesi gyáregységünkben és 5 pedig a budapesti irodában. A gyáregység mindig is Szentesen volt, és az utóbbi néhány év alatt sikerült a gyártáshoz kötődő minden feladatot Szentesre átszervezni. Jelenleg a gyártás, a tervezés és fejlesztés, a beszerzés, a kereskedelem és a logisztika is Szentesen történik. Budapesten található a cég ügyvezetője és gazdasági igazgatója, a pénzügy, a könyvelés, a bér- és TB-ügyintézés. Természetesen alkalmazkodva a magyar piac főváros-központúságához, az Budapesten létrehozott modern, új irodában is ügyfeleink rendelkezésére állunk.

Szolgáltatásaink:

Elsősorban tervező, fejlesztő és gyártó cégként tekintünk magunkra. Noha rendelkezünk katalógus-termékekkel, ennek ellenére a magyar piacon mindig is az egyedi, vevői igényekre szabott megoldások szállítójaként voltunk ismertek. Saját gyártásunk alkalmas egyedi és sorozatgyártású termékek előállítására, nagy gyártási mélységgel és ebből adódóan nagy rugalmassággal rendelkezünk: szakembereink és gépparkunk alkalmasak a fröccsöntéstől kezdve a lemez- és profilmegmunkáláson és porszóráson túl az elektromos szerelésig szinte mindenre. Kereskedelmi munkatársaink és tervezőink segítik ügyfeleinket a számukra legmegfelelőbb és leggazdaságosabb megoldás kiválasztásában és legyártásában. Természetesen vállaljuk az elkészült termékek házhozszállítását és helyszíni szerelését.

Termékeink:

Az elmúlt 30+ év alatt az ügyfeleink számára készítettünk a tenyérnyi méretű műszerdoboztól kezdve a szervertermek hidegfolyosójával és folyamatirányító vezérlőtermekkel bezárólag nagyon sokféle megoldást. Ezeket leginkább a következő csoportokba soroltuk:

Csatlakozósorok
Specialitásunk a piacon a fémvázas, hosszú élettartamú hálózati elosztók fejlesztése és gyártása. Saját, hazai piacra tervezett alumínium-házas elosztóink kedveltek, alkalmasak utólagosan elvégzett egyedi bekötésre is. A termék neve egybefonódott a cég nevével, a mai napig is vásárolnak 4-es kapcsolós KONTASET-et, ami a KS240 termékcsalád egy tagjának felel meg.
1997-ben német partnerünkkel, a Knürr céggel közösen kifejlesztettük a DI-STRIP termékcsaládot, mely moduláris felépítésének és 1U szélességi méretének köszönhetően nagyon népszerű IT-alkalmazásokban, rack-szekrényekbe építve. A moduláris felépítésnek köszönhetően igény szerint konfiguráljuk a csatlakozósorainkat, a kért aljzatszámmal és védelmi megoldással. Az 1×16A-es egyszerű 3 aljzatos kapcsoló nélküli típustól egészen a 3×32A-es aljzatonként megszakítóval szerelt változatig a vevői igényeknek pontosan megfelelő csatlakozósort szállítjuk.

Szekrények és egyéb vázszerkezetek

Vázszerkezetek összefoglaló néven illetünk minden olyan terméket, amely alkalmas az ügyfeleink által megtervezett elektronikai vagy elektromos eszköz ergonomikus és biztonságos elhelyezésére. Ez a legkisebb műszerdoboztól kezdve egészen egy szerverteremben elhelyezett hidegfolyosóig bármilyen megoldást takarhat.
Néhány tipikus példa: kártyarekeszek és kazetták, asztali műszerdobozok, faliszekrények, rack-szekrények ipari vezérlési vagy informatikai alkalmazásra, szerver-szekrények, szekrénysorok és hidegfolyosók, kültéri szekrények. Vevőink igényeinek megfelelően a szekrényeinket felszereljük hálózati csatlakozósorokkal, szellőzéssel, klímával és fűtéssel is. A szekrények elektromos szerelését is elvégezzük igény szerint.

Technikai bútorzat

Az ilyen bútorok gyártása a harmadik specialitásunk. Természetesen minden egyes igény egyedi így a tervezéskor és gyártáskor is alkalmazkodunk kell vevőink elképzeléséhez és a vonatkozó ergonómiai előírásokhoz.
Bútoraink lehetővé teszik speciális kommunikációs eszközök, kijelzők, számítógépek beépítését és könnyen kezelhető kábelezését. Lehetséges az integrált berendezések felhasználóközpontú, „műszerfalszerű” elhelyezése. Az asztallapok kellemes hőérzetet biztosítanak, lekerekített szegéllyel rendelkeznek, „alkarkímélőek”. A munkafelület megvilágítása a felhasználói feladathoz igazodik. Az acél- és alumínium elemekből készült váz, a nagy kopás- és karcállóságú falapok, a speciális laminált borítás, erősített kivitelű kiegészítők (monitorkonzolok, görgős konténerek) hosszú élettartamot biztosítanak. Mindez 7/24-es használat érdekében.
A német Knürr cég képviselőjeként fogalmazzuk és telepítjük a legkorszerűbb bútorcsaládjaikat, kiegészítve saját gyártású egyedi megoldásokkal.

Valamennyi egyedileg tervezett termékünkről részletes műszaki dokumentáció készül, akár évekkel később is reprodukálhatóak az egyes alkatrészek.

További szolgáltatásainkról folyamatosan tájékoztatjuk Önöket itt a honlapunkon. Az eddig csak saját gyártásunk részeként alkalmazott UV-nyomtatást most már önálló szolgáltatásként is elérhetővé tettük ügyfeleink számára.

Bemutatkozó fájl megtekintése

Amit nyújtunk Ügyfeleinknek

Testreszabott működési környezetek elektronikai eszközök számára.

Legyen szó szervertermi, telekommunikációs vagy a számos egyéb általunk kiszolgált iparág bármelyikéről, arra törekszünk hogy megoldásaink stabil működési környezetet jelentsenek az adott terület elektronikai berendezései számára.

 

N

Testreszabott gyártás

N

Könnyű szakmai egyeztetés

N

Helyszíni telepítés

N

Utógondozás és típusbiztonság

N

Magas minőségi sztenderdek